Els Van Humbeeck

Potato potato. Een terugblik en vooruitkijken.

20 jaar lang al was ik volle gas aan ’t geven. Tijd voor een terugblik en even vooruitkijken.

Mijn eerste stappen op de werkvloer zette ik meteen in een uitdagende, leidinggevende rol bij Securitas. Een fantastische maar bijwijlen harde leerschool. De afdeling Front Desk Services leiden, gaf me vooral de kans om met alle facetten van het ondernemen in aanraking te komen: accountmanagement, budgetten opstellen en beheren, marketing, en vooral leidinggeven.

Bij Hudson leerde ik vele kneepjes van het Hr-vak. Maar ik stond toch liever met de voeten in de modder, op het terrein. En dus keerde ik terug naar een operationele functie bij DPG Media. 10 jaar lang leidde ik het Advertising Operations departement. Een enorm boeiende en mooie tijd, dicht bij enkele van mijn passies: lezen en actualiteit.

Els tussen de olijfbomen en oleanders in haar tuin.

En toen was het genoeg geweest. Het was op. Ik voelde nog weinig groei en vooruitgang en had nood aan nieuwe uitdagingen, weg uit mijn comfortzone.

En dus maakte ik, samen met mijn gezin, de sprong. We volgden ons hart en verhuisden naar Valencia, een van de meest fantastische steden op vlak van levenskwaliteit. Mijn hart kreeg alles waar het zo’n nood aan had: een geweldig klimaat, prachtige natuur, cultuur, schoonheid alom, heel fijne nieuwe vrienden en een levensritme op mensenmaat.

De Spaanse taal verder leren en de Spaanse bureaucratie bevechten was al uitdaging genoeg, maar ik startte ook met mijn eigen onderneming: Olive Operations. We helpen Noord-Europese ondernemers met het opstarten van hun bedrijf in Spanje: van marktonderzoek, het begeleiden bij alle formaliteiten tot het zoeken van een kantoor en het opstarten en uitbouwen van een personeelsbeleid. Ondertussen begon ik ook enkele Belgische bedrijven te helpen met hun personeelsbeleid. Door de COVID-situatie maakte het niet uit waar ik zat.

Midden 2021 besloten we terug te keren naar België. Het was een heel moeilijke beslissing en we missen Valencia en onze vrienden daar nog elke dag. Maar we kijken vooral met heel veel dankbaarheid terug op deze mooie en enorm verrijkende periode.

Olive Operations heeft nu een Belgisch adres maar verder merken onze klanten niet dat we verhuisd zijn. We blijven dus met veel passie klanten helpen in Spanje.

Daarnaast begon het ook te kriebelen om nog meer op dat personeelsbeleid en op people in te zetten. Ik begon aan een intensieve coaching opleiding en heb de afgelopen maanden goed nagedacht over hoe ik dit wilde aanpakken.

En ziehier mijn nieuwe spruit: Olive People. Olive People richt zich op ondernemers, KMO’s en leidinggevenden. We helpen ondernemers bij het uitbouwen van hun personeelsbeleid. Je kan ons als Hr-manager inhuren voor enkele uren of dagen per maand of op projectbasis. We zijn een klankbord voor de ondernemer of leidinggevende en doen ook individuele coachingtrajecten.

Alles is nu op zijn plaats gevallen: ik kan me uitleven in het ondernemen en in wat ik het liefste doe: bedrijven en mensen helpen om te groeien en te bloeien. En of dat nu in Spanje of in België is? Potato potato…