HR Health Check

Hoe scoort jouw personeelsbeleid? Ontdek het hier!

Els Van Humbeeck

Als ondernemer ben je vooral bezig met het uitbouwen van je business: strategie, sales, klantenfeedback, … slorpen al je aandacht op. Maar toch word je regelmatig, willens nillens, geconfronteerd met teamkwesties. Je had misschien ergens gehoopt dat het vanzelf zou gaan, maar nu

  • kondigt die topmedewerker zijn vertrek aan
  • vind je niemand binnen je team die je klanten inbound te woord kan staan
  • reageren er heel weinig kandidaten, en dan nog met het verkeerde profiel, op je personeelsadvertenties
  • word je met ontevredenheid en dreigende burn-outs geconfronteerd binnen je team
Misschien wordt het eens tijd om orde op zaken te stellen in je personeelsbeleid. Maar hoe begin je daaraan?
Met een meting van waar je vandaag staat natuurlijk!

Gratis HR Health Check

Full HR Health Check

Wanneer ik met een klant een samenwerking start, als Rent an HR manager, vind ik het belangrijk om een goed beeld te krijgen van het huidige personeelsbeleid. Daarom ging ik op zoek naar een goeie test die de klant zelf kon invullen.

We deden heel wat onderzoek. We doorploegden een pak wetenschappelijke literatuur en deden heel wat bestaande tests. Zo ontdekten we dat de meeste zelftests te veel op een bepaald thema gericht waren, ofwel te wetenschappelijk waren, of te basic. Geen enkele test gaf een antwoord op waar ik naar op zoek was: een ‘state of the union‘ zeg maar van het volledige personeelsbeleid.

En dus ontwierpen we er zelf eentje. Het werd een uitgebreide vragenlijst van een zeventigtal vragen die alle onderdelen van het personeelsbeleid bestrijken, onze Full Health Check. Samen met de klant vullen we deze in, waarna we een goed beeld krijgen van waar we onze focus willen gaan leggen in onze aanpak. Ook voor (nog) niet-klanten is deze uitgebreide scan beschikbaar. Meer info vind je hierboven terug.

We hadden echter een bruin vermoeden dat deze scan, in een light versie, interessant kan zijn voor heel wat zaakvoerders of Hr-managers. En dus stellen we hem graag gratis beschikbaar in de verkorte versie. 

Je persoonlijke resultaten mag je binnen enkele seconden in je mailbox verwachten!