Els Van Humbeeck

“De juiste persoon op de juiste plaats”, maar ook “de juiste tool voor het juiste proces”. Ik word er helemaal blij van klanten hierbij te kunnen helpen en te zien hoe de puzzelstukjes in elkaar vallen.

Als pas afgestuurde MBA-er dook ik – net voor 9/11 – de security sector in. Al snel leerde ik mijn mannetje staan in die turbulente tijden en kwam ik aan het hoofd van een nieuwe afdeling. Rekrutering, people management, personeelsplanning, account management, vakbonden, marketing… heel wat uitdagingen kwam op mijn pad. Ik leerde al snel dat het meest uitdagende in deze job het vinden van de juiste mensen was, en het meest bepalende voor succes, een goed personeelsbeleid.

Het menselijk aspect had me zo getriggerd dat ik na deze boeiende ervaring koos voor een deep dive in de human resources sector. Ik verdiepte me in rekrutering & selectie en assessment & development, maar ondervond al snel dat ik liever op het terrein met mensen bezig was.

"Langs de zijlijn advies geven? Ik steek liever mee de handen uit de mouwen."

En dus koos ik opnieuw voor een bredere functie als operations manager advertising bij DPG Media. Ik kreeg de kans een groot team te leiden, nieuwe leidinggevenden te begeleiden, Hr-projecten uit te werken en te testen op de vloer, en samen te werken met It-teams. De brede scope die je als afdelingshoofd hebt, ervaar ik als zeer afwisselend, uitdagend en boeiend. Zorgen voor je mensen, hen én het bedrijf laten groeien, maar altijd rekening houdende met de P&L van je afdeling. Een mooie verantwoordelijkheid vind ik dat.

Zoeken naar meer efficiëntie en automatisering, naar tools die het werk van mijn team vlotter en met kleinere foutenmarge konden laten gebeuren. Daar was ik, en ben ik nog steeds, continu mee bezig. 

Waar ik vandaag nog steeds graag voor uit bed kom, is voor de mensen waarmee ik werk. Nieuwe leidinggevenden begeleiden in hun moeilijke en oh zo belangrijke rol. Of jonge ondernemers helpen bij het uitdenken van een personeelsbeleid, hun eerste aanwervingen, het coachen en begeleiden van hen en hun mensen. De mooiste herinneringen en momenten uit mijn carrière zijn nog steeds die waarbij ik echt iets kan betekenen voor mensen. Waarbij ik kan bijdragen aan groei, op persoonlijk en/of professioneel vlak.

Zie je me af en toe verlangend naar de lucht kijken, dan mijmer ik ongetwijfeld over de blauwe hemel van Valencia. Ik ben heel dankbaar enkele jaren te hebben gewoond in deze fantastische regio waar ik genoot van zon, natuur en cultuur én waar ik het ondernemerschap ontdekte. 
Ik ben gelukkig getrouwd met mijn companion de route Bart en de trotse mama van 2 dappere tienerzonen. 

Niet aan het werk? Dan kan je me terugvinden op mijn yogamatje, verdiept in een goed boek of aan het werk in de tuin. Geregeld herbron ik ook graag in verre of niet zo verre oorden, liefst met veel zon, culinaire wonders en een grote brok cultuur erbij.

 

Wil je graag kennismaken en ervaren of we een match zijn?