Els Van Humbeeck

Els Van Humbeeck Rent an Hr-manager

 Als pas afgestuurde MBA-er dook ik – net voor 9/11 – de security sector in. Al snel leerde ik mijn mannetje staan in die turbulente tijden en kwam ik aan het hoofd van een nieuwe afdeling. Rekrutering, people management, personeelsplanning, account management, vakbonden, marketing… heel wat uitdagingen kwam op mijn pad. Ik leerde al snel dat het meest uitdagende in deze job het vinden van de juiste mensen was. En het meest bepalende voor succes, een goed personeelsbeleid.

Het menselijk aspect had me zo getriggerd dat ik na deze boeiende ervaring koos voor een deep dive in de human resources sector. Ik verdiepte me in rekrutering & selectie en assessment & development. Ik ondervond echter al snel dat ik liever op het terrein met mensen bezig was.

"Langs de zijlijn advies geven? Ik steek liever mee de handen uit de mouwen."

En dus koos ik opnieuw voor een bredere functie als operations manager advertising bij DPG Media. Ik kreeg de kans een groot team te leiden, nieuwe leidinggevenden te begeleiden, Hr-projecten uit te werken en te testen op de vloer, en samen te werken met It-teams. De brede scope die je als afdelingshoofd hebt, ervaar ik als zeer afwisselend, uitdagend en boeiend. Zorgen voor je mensen, hen én het bedrijf laten groeien, maar altijd rekening houdende met de P&L van je afdeling. Een mooie verantwoordelijkheid vind ik dat.

Zoeken naar meer efficiëntie en automatisering, naar tools die het werk van mijn team vlotter en met kleinere foutenmarge konden laten gebeuren. Daar was ik, en ben ik nog steeds, graag mee bezig. 

Na 20 jaar in de corporate wereld te hebben vertoefd, wilde ik op zoek naar iets anders, terug dichter bij mezelf. Ik volgde loopbaancoaching, life coaching en ging onze droom achterna: een aantal jaren woonden we met ons gezin in het mooie Valencia. Lees meer hierover in onze blog. En ik begon te ondernemen.

Naast Olive People richtte ik in Spanje ook Olive Operations op.

Els Van Humbeeck

Zie je me af en toe verlangend naar de lucht kijken, dan mijmer ik ongetwijfeld over de blauwe hemel van Valencia. Ik ben heel dankbaar enkele jaren te hebben gewoond in deze fantastische regio waar ik genoot van zon, natuur en cultuur én waar ik het ondernemerschap ontdekte. 
Ik ben gelukkig getrouwd met mijn companion de route Bart en de trotse mama van 2 dappere tienerzonen. 

Niet aan het werk? Dan kan je me terugvinden op mijn yogamatje, verdiept in een goed boek of aan het werk in de tuin. Geregeld herbron ik ook graag in verre of niet zo verre oorden, liefst met veel zon, culinaire wonders en een grote brok cultuur erbij.

 

Wil je graag kennismaken en ervaren of we een match zijn?

 

Opleiding

Vul het formulier in of contacteer ons rechtstreeks:

Brusselbaan 260
1790 Affligem

BE0770538009

[email protected]

+32 (0) 474 943 186