OVER ONS & ONZE AANPAK

Els Van Humbeeck richtte Olive Operations op kort nadat ze in 2018 met haar gezin naar de Spaanse kuststad Valencia trok. Olive Operations helpt Noord-Europese ondernemers met hun uitbreiding naar – of het opzetten van een volledig nieuwe onderneming in – Spanje. Veel van haar projecten draaiden volledig rond het ‘mensen’ aspect: de juiste mensen aantrekken en het uitbouwen van een hedendaags personeelsbeleid. 

Ook al woonde ze toen in Spanje, begon ze – dankzij het verplichte remote werken tijdens de Covid pandemie – ook met Hr-opdrachten voor klanten die niets met Spanje te maken hadden. Na haar terugkeer naar België besloot ze een nieuwe brand op te richten die specifiek hierom draait: mensen. De nieuwe brandnaam was snel gekozen: Olive People.

Zowel Olive Operations als Olive People hebben als missie het ondernemerschap te ondersteunen en alle kansen te geven om te bloeien. In België gefocust op leiderschap en efficiëntie, in Spanje bieden we ook ruimere business support aan. We werken hiervoor samen met gedreven specialisten. 

Lees meer over Els en wat haar drijft.

“Veel situaties waarmee ik leiders zie worstelen, heb ik zelf meegemaakt. Ik kom dus niet met een theoretische uitleg aandraven, maar reik je methodes aan die in de praktijk wérken.”

Wat typeert onze aanpak?

Onze ervaring komt recht van het terrein: “Handen uit de mouwen, voeten in de modder.” 

Met 20 jaar ervaring als departementshoofd, leidinggevende en zaakvoerder, kennen we als geen ander de uitdagingen die jou wachten. We weten wat werkt, uit ervaring, niet door het te lezen in boeken, al laten we ons uiteraard graag inspireren door de literatuur.

We zijn geen consultants die advies komen geven van aan de zijlijn. Waar gevraagd, implementeren we mee dat ATS-project (Applicant Tracking System), nemen we de lead in slechtnieuwsgesprekken, of werken we een performance management of rekruteringscampagne uit.

Ondernemers helpen we met het opzetten van een toekomstgericht personeelsbeleid en we treden op als hun klankbord. Leidinggevenden nemen we via een coachingtraject mee op een groeipad in leiderschap.

“Handen uit de mouwen, voeten in de modder”

Waarvoor kan je bij Olive People terecht?

Rent an Hr-manager

Ben je met je groeiende onderneming aan je eerste 'people' uitdagingen toe? Je bent een specialist in je vak, maar van people management heb je geen kaas gegeten?

Olive People helpt je stapsgewijs een professioneel en op mensenmaat Hr-beleid uit te bouwen. Heb je nood aan een performante rekruteringsaanpak? Of wil je een degelijk performance management installeren met duidelijke objectieven voor je team?

Je kan ons als Hr-manager inhuren gedurende 1 dag per week of enkele uren per maand. We stellen graag een aanpak op maat voor.

Klankbord / mentoring / coaching

Als ondernemer sta je er vaak alleen voor. Beslissingen dien je vaak in je eentje te nemen.
Het kan zeer verrijkend zijn om te sparren met iemand die je onderneming kent en opvolgt. Een regelmatige afstemming met een vertrouwenspersoon, een klankbord kan je helpen de zaken in perspectief te zien.
We staan je bij met gericht advies gebaseerd op onze +20 jarenlange ervaring als manager en leidinggevende. Els is daarnaast gediplomeerd coach en dus getraind om het beste in jou naar boven te halen.

We bieden mentortrajecten aan met een focus op leiderschap en efficiëntie. Jonge leidinggevenden die door hun nieuwe rol oog voor hun prioriteiten verliezen, helpen we door de bomen opnieuw het bos te zien.

We brengen eerst het grote kader in beeld. Waar wil jij aan werken? En gaan dan - naargelang de noden - via mentoring of coaching samen per thema aan de slag. Kies je voor mentoring, dan doe je beroep op mijn ervaring en geef ik graag advies. Opteer je voor coaching, dan haal ik de oplossingen vooral uit jezelf, zonder daarbij mijn ideeën op te dringen. Jij kiest op welke manier je wil werken. We passen onze werkwijze aan met steeds jouw optimale resultaat voor ogen.

Projectwerking

Zijn je interne administratieve of Hr-processen toe aan een efficiëntie-update? 

Onze lean specialisten nemen je processen onder de loep en werken samen met de betrokkenen nieuwe flows uit. 
Waar nodig gaan we op zoek naar handige tools die je helpen optimaliseren zonder grote IT-investeringen.

Ook voor tijdelijke ondersteuning van je Hr-afdeling, voor het opzetten van een ambassador program of het professionaliseren van je rekruteringsaanpak kan je bij ons terecht.

Wat kan je na een traject met Olive People verwachten?